2017-11-30

SAJTÓKÖZLEMÉNY

START_UP_13-3-2015-0013 SZÁMÚ PÁLYÁZATNAK KÖSZÖNHETŐEN KIALAKÍTÁSRA KERÜLT EGY INTELLIGENS AJÁNLÓRENDSZER A GLOBÁLIS UTAZÁSI IPAR SZÁMÁRA

A Büchler & Wagner Tanácsadó Kft. 80 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert 82,72 %-os támogatás intenzitással a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap, Technológiai Start-up ökoszisztéma építés tárgyú pályázat III. alprogramján: Az inkubáció folyamata, az inkubáltak támogatása.

A 2016.08.01.-én induló projekt 2017.11.30.-án sikeresen zárult. A pályázati támogatásnak köszönhetően kialakításra került a Business Intelligence Dashboard termék, mely hathatós segítésget nyújt az utazási irodák számára abban, hogy a korábbinál lényegesen nagyobb mennyiségű információt a keresleti és kinálati viszonyokról hatékonyabb módon gyorsan és egyszerűen képesek legyenek feldolgozni.
Az alkalmazás használata során az utazási irodák valós idejű információkat látnak a piacról, a saját irodájukról és a vevők igényeiről. Ennek segítségével, valódi információk ismeretében hozhatnak olyan döntéseket, amelyek segítik a hatékonyságot, azt, hogy valódi vevői igényeket elégíthessenek ki, valódi kínálat segítségével. Ebből következik, hogy alkalmazásunk a vevők jobb kiszolgálását és magasabb konverziót eredményezi.
Utazási termék kiválasztása során a vevő tisztában van saját preferenciáival. Ezeket feldolgozva, és ismerve a kínálati oldalt, a vevő számára legjobb ajánlatot tudja tenni a kereskedő, melynek eredményeként jelentősen javulhat a vásárlási folyamat hatékonysága.
Jelen technológia nem csak abban segít, hogy a vevő könnyebben találja meg azt amit keres, hanem abban is, hogy más vevőktől származó adatokat is felhasználva, a kereskedő tud olyan termékeket kreálni és prezentálni, amelyeket a vevő-jelölt nem keres, mert esetleg nem tud róla, de jobban kielégítik az igényeit a számára már ismert túrákhoz képest.

Jelen projekt keretén belül kialakításra került egy úgynevezett ajánlórendszer termékünk is, amelynek elsődleges feladata a hotel + repülőjegy termékek előállítása és a megfelelő vevőhöz való eljuttatása.
Hatalmas kínálatból, melynek áttekintése meghaladja az emberi agy kapacitásait, kell az ajánlórendszernek a megfelelő repjegy + hotel kombinációt előállítania. Ezt az adat tengert elemzi az ajánlórendszerünk és választja ki a megfelelő kombinációt a vevő számára. A rendszer haszna a konverzió javulása, valamint az, hogy kisebb marketingköltéssel lehet a vevőt elérni és javul a hatékonyság. A vevő igényeit és a kínálatot ismerve így a legjobb ügylet jöhet létre.

Sajtóközlemény letöltése


2016-08-01

INTELLIGENS AJÁNLÓRENDSZER A GLOBÁLIS UTAZÁSI IPAR SZÁMÁRA

START_UP_13-3-2015-0013 SZÁMÚ PÁLYÁZATNAK KÖSZÖNHETŐEN KIALAKÍTÁSRA KERÜL EGY INTELLIGENS AJÁNLÓRENDSZER A GLOBÁLIS UTAZÁSI IPAR SZÁMÁRA

A Büchler & Wagner Tanácsadó Kft. 80 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyert 82,72 %-os támogatás intenzitással a Kutatási és Technológiai Innovációs Alap, Technológiai Start-up ökoszisztéma építés tárgyú pályázat III. alprogramján: Az inkubáció folyamata, az inkubáltak támogatása.

A 2016.08.01.-én induló projekt célja egy olyan eszköz kifejlesztése, amely a webes áruházak konverziójának jelentős javítására alkalmas. A megvalósítás módja, egy intelligens analitikai rendszer megépítése, amely a vevőről, és a kínálatról rendelkezésre álló információ alapján, döntés-előkészítő információval látja el a kereskedőt, illetve automatikusan összerakja, és a vevő számára prezentálja a neki leginkább megfelelő lehetőséget. Az utasoktól és szolgáltatóktól származó, megfelelő mennyiségű információ alapján optimalizálni lehet azokat az utazási szolgáltatás elemeket és ezeknek együttesét: a csomagot, amely az adott vevő számára a legjobb megoldást jelenti. Cél az, hogy a potenciális vevőnek le tudjuk gyártani a megfelelő csomagot, és a lehető legrövidebb úton ajánlani is tudjuk azt. Összegyűjtsük a lehető legtöbb kínálati oldali adatot, a lehető legtöbb keresleti oldali adatot, és megteremtsük a kettő közötti optimális kapcsolatot. Vagyis minden vevői igényhez hozzá tudjuk rendelni a kínálati lehetőségeket, azokat, amelyek a legjobban kielégítik azokat. Ez az algoritmus, amely a kapcsolatot megteremti a két oldal között, folyamatosan tanul, így idővel egyre nagyobb adatbázisból, egyre okosabb algoritmus találja meg az optimális kapcsolatokat, vagyis nagyon jelentősen javítható a konverzió, a vásárlás/keresés arány. Az ilyen módon elkészülő terméket a kereskedő és a vásárló is használni tudja. A projekt egyik lehetséges eredményeként a kereskedő egy üzleti információs rendszert kap, egy business intelligence dashboard-ot, amelyet saját képére alakít, formáz, paraméterez. Az így elkészített dashboard folyamatosan elérhető számára online, egy böngésző, vagy mobil applikáció segítségével. Az adatok, folyamatosan frissülnek a rendszerünkhöz kapcsolt adatbázisokból, így mindig valós idejű információ, egy felhasználóbarát felületen megjelenített, grafikonokból és táblázatokból álló műszerfal segítségével tud döntéseket hozni a kereskedő. A vásárló egy ajánlórendszer által összeállított terméket kap, annyit érzékel a rendszer működéséből, hogy nem sok ezer lehetőséget kell böngésznie reménytelenül és szorongva, hanem a számára leginkább megfelelő néhány ajánlatot látja a listák elején, ugyanúgy, ahogy egy google találati lista elemei között.

A projekt tervezett befejezése: 2017.11.30.

Sajtóközlemény letöltése